Verschillende behandelingstoepassingen in de praktijk:

Homeopathie

werkt natuurlijk ook bij dieren volgens het similiaprincipe. Dit betekent het zoeken naar een geneesmiddel dat het zelf genezend vermogen van de patiënt stimuleert. Het homeopathisch middel hoort dus zo goed mogelijk  te passen bij de fysieke en lichamelijke toestand van de patiënt op dat moment. Dit noemt vaak ook unitaire homeopathie.

micro-immunotherapie :

Deze behandeling valt ook onder homeopathie. Het geeft informatie aan het immuunsysteem en gaat het niet forceren of blokkeren. Hierdoor is het volledig compatibel (verzoenbaar ) en synergetisch (samenwerkend ) met andere behandelingen. Het maakt gebruik van het geheugen van lichaamscellen.

 

Homeopathie

Homeotoxie

Dit houdt een behandeling in bij acute en chronische ziekte. Kleine homeopathische dosissen reguleren een falende orgaanfunctie en helpen bij het herstel ervan. Ook deze behandeling kan de klassieke benadering aanvullen.

Homeotoxie

Fytotherapie

Dit is een geneeswijze waarbij actieve bestanddelen van planten met een therapeutische eigenschappen gebruikt worden. Men gaat die actieve bestanddelen isoleren en concentreren. Kruiden zijn niet steeds ongevaarlijk en kunnen niet zomaar aan elk dier gegeven worden. Ze bestaan in allerlei toepassingsvormen: van poeders tot pillen tot druppels. Ook dit is zeker een goede aanvulling bij een klassieke behandeling.

Fytotherapie

Biopunctuur

Dit is een geneeswijze waarbij men steriele vloeistofcomplexen inspuit op één of meerdere acupunctuurplaatsen.

 

Vaccicheck

Deze titertest laat ons toe een alternatief te bieden voor overvaccinatie of vraagstelling bij vaccineren van verzwakte dieren.Via bloed en een Elisa test kunnen wij na een 25tal minuten de gevoeligheid van de antilichamen van het dier voor de core-vaccinaties en infecties, bepalen. Bij de hond is dit het Distemper, Parvo en Hepatitisvirus. Bij de poes omvat dit het Panleukopenievirus. Het geldt enkel voor deze virussen en elk dier wordt apart geëvalueerd.

Vacci check

Laser

Deze wordt vooral gebruikt voor acute of chronische pijn, huidproblemen en wondheling. Daarnaast kan het ook ondersteuning bieden bij bio-en neuraaltherapie. Deze type lichtbron met electromagnetische straling doet aan biostimulatie  van de mitochondrieën. Deze structuren regelen de energiehuishoudingen van onze cellen. Zo kan de celenergie vergroot en de celfunctie verbeterd worden.

Laser

Neuraal therapie

Dit betekent therapeutisch lokaal anesthesie inspuiten op plaatsen waar blokkeringen voorkomen in het autonome zenuwstelsel.

Bachbloesems

een 38 tal bloesemremedies die op energetisch niveau werken en het  lichaam of de geest kunnen bijsturen. Elke  lichamelijke of mentale klacht heeft immers een energetische frequentie die uit evenwicht kan zijn .

Bach bloemems

Desensibilisatie en detox

wordt vooral gebruikt bij auto-imuumziektes allergieën, huidaandoeningen en chronische ziektes. Ziek zijn is dynamisch en een evolutie vaak veroorzaakt door homeotoxines (uit het eigen lichaam) Daar komt de ontgiftiging te pas om het lichaam in staat te maken om zelf terug te reageren dan pas kan men het desensibileren of ongevoelig maken.

Drainage

Voedersupplementen

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Voedersupplementen

VOEDINGSSUPPLEMENTEN VOOR GEZONDE BOTTEN

Voedersupplementen

 

EEN NIEUWE BIJKOMENDE BEHANDELINGSMETHODE IN DE PRAKTIJK IS DE OSTEOPATHIE

ELKE MAAND RESERVEREN WIJ EEN  2 DINSDAGNAMIDDAGEN VOOR DE BEHANDELING VAN ONZE PATIËNTEN DOOR CHARLENE MALYSSE